Dagens tävling! (5 hästar senare…)

Min blogg om hästhoppning och träning

Klockan är 23 och kom precis in från stallet! Idag har jag tävlat första dagen på Skellefteås nationella tävlingar. Det blev så att Ville fick stanna hemma, han skulle egentligen ha hoppat 1.20m, men fick sig ett dressyrpass på morgonen istället då han ska visas för spekulanter på söndag. Jag la ut Ville till salu dagen innan jag åkte till Sundbyholm och blev genast överöst med telefonsamtal. Jag hade inte riktigt väntat mig det, men det finns heller inte så mycket hästar ute med lika fina resultat som han har och framförallt inte så billigt. Ville har ju (som de flesta av ni som känner mig vet) opererat ett bakben för två år sedan och var borta ett bra tag men är nu tillbaka på tävlingsbanorna och plockar rosetter. Men då planen ett längre tag varit att sälja honom så tyckte jag att det var dags nu, även om det såklart känns jättetråkigt.

Hur som helst, om vi ska återgå till dagen IDAG så började den alltså med att jag trimmade dressyr på Ville. Därefter åkte jag och Alicia till SRK med hennes häst Chokan som står i mitt stall. Alicia ramlade av för två veckor sedan och fick en ordentlig hjärnskakning, så hon har inte fått rida sedan dess. Så efter att jag hjälpt henne att hoppa honom i onsdags, så bestämde vi lite hastigt igår att han skulle få följa och tävla istället för Ville. (Villes starter var ju dessutom betalda, så det var bara att göra ett hästbyte). Det gick bra med Chokan, han var väldigt tittig på allt runtikring på framhoppningen osv. På banan tittade han till på första hindret men hoppade sedan runt 1.10-klassen felfritt och jag provade svänga litegrann i omhopppningen ändå så vi kom 4:a i klassen. Jättekul så klart med tanke på att jag bara haft ett ordentligt hopp pass med honom. Sedan var det dags för Ikaros i 1.20m. Jag var näst först ut och tyckte inte jag hade så mycket att förlora, han kändes fin i grunden så vi gasade på i omhoppningen och det räckte hela vägen till seger i klassen! Så himla kul :D

Efter tävlingen så har jag trimmat lite på Quintus och även ridit Lolly så det blev en lång, men rolig hästdag med 5 hästar ridna. (var länge sedan sist jag red så många på en dag)
Imorgon (lördag) ska vi tävla igen och då hoppar Ikaros 1.25m och Quintus följer med och hoppar 1.40m! Chokan stannar hemma, men kan hända att han får följa med på söndag.

Bjuder på en bild på mig och Ikaros från Övik förra året!
ikaros120ovik

2016-08-12

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Dagens tävling! (5 hästar senare…)