Detta är en uppdatering!

Min blogg om hästhoppning och träning

Och jag som lovat att fortsätta uppdatera ofta även efter \”jullovet\”. OJ nu har det gått några dagar…

 

Söndagens ridning

Malin var här och vi var ute och red en timme. Hon red Ville och jag red Maggan. Delvis i djupsnö red vi och det var riktigt tungt eftersom snön är lite blötare nu. Det är synd att alla mina ridvägar inklusive ängarna börjar snöa igen och det är lite vä mycket snö på dom. Att håll upp en stig över ängarna till \”travvägen\” för att slippa att rida i trafiken i vinter har inte gått så bra. Har det inte snöat igen så har det blåst igen… Och nu är det helt omöjligt att se det lilla diket jag brukar gå över. Däremot är ridbanan nykottad igen -YES, bra underlag där i alla fall nu är snön så packad och det skulle nog gå hoppa på den också om man skulle vilja…

 

Lisel var jag på ridhuset och hoppade med på kvällen. Evve och Mave åkte också med i transporten. Vi hoppade en liten bana på ca 1m och Lisel kändes lite småsur. Provade att sätta Peeweebettet på the differencetränset som hon brukar ha när jag hoppar. Idag gick hon inte alls fram till bettet och när jag väl tog förhållningar mellan hindrena så kastade hon med huvudet igen *suck* Jag som trodde jag hittat ett nytt superbett till Lisel att hoppa på, hon har ju varit skitfin på det de tre senaste gångerna jag hoppat (har det bara när jag hoppar). Men nu kastar hon med huvudet även på detta. Nu hade jag som tur var med mig hennes älsklingsbett i fickan (ett vanligt tredelat med fasta ringar) Hon lyssnar inte särskilt bra på det alls, men kastar minst med huvudet på det och trivs allmänt bra med det. Så på med det igen och en fast martingal (hade den väldigt löst) så gick hon som vanligt sedan.

 

Måndagens ridning

Lisel och Maggan gick dressyrpass på banan. Lisel bara ett kort, lättare pass. Maggan gick mer ordentligt med långa galoppintervaller och sedan när hon blivit lite mjuk i kroppen så red jag öppnor och skänkelviknigar, verkade som ett bra upplägg då hon var mjukare att i sidorna än vanligt när vi red sidvärtes..

Ville vilade måndag.

 

Övrigt: Zaresta har flyttat. Nu har Alexandra flyttat \”Ester\” hem till sitt eget nya stall och Evves nya häst Cortucci flyttade in istället idag tisdag. Mer info om henne kommer inom kort.

2011-01-11

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Detta är en uppdatering!

 • Anna

  Det är kurs kvällstid. Annars hade det ju inte gått :)

 • Jessica J

  Det går trögt… som vanligt…
  Ger snart upp, är ju inte ens roligt längre. Det finns ju inga bra friska hästar som inte kostar en miljon.

 • Evelina

  Och ingen kunde känna större lättnad än mig över flytten ;) Hoppas hon skött sig hela dagen och att inte Maggan blir allt för arg i boxen ;)