Lydnadsövning kurs dag 1

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej! Eftersom jag fck en kommentar tidigare med önskemål på en skiss på övningarna vi gjorde på min kurs i helgen så lägger jag in en liten skiss från lördagen här. Framridningen var travbommar på långsidan – 17 m fram till ett avbrott (mittenhindret togs alltså bort under framridningen) 5 steg i skritt och sedan trav -17m – nästa tre travbommar. Därefter öppna (flytta undan för inner skänkel på motsvarande långsida). Efter det byggdes hindret på mitten upp och det blev travbommar – galoppfattning -17m- litet räcke – avbrott på linjen till nästa tre travbomar. Fatta galopp och rid lite framåt på motsvarande långsida – avbrott och kom sedan på bomserien och hindret igen… Sedan byggde jag upp tre små räcken, fortfarande 17m emellan där vi började med att rida på 5 galoppsprång och fick kolla att hästarna lyssnade tillbaka (17m är noralt 4 galoppsprång) Därefter höjde vi en gång och avslutade på 4… Efter det hoppade vi lågt räcke snävt ur sväng – 19m bruten linje (5 galoppsprång lite tillbaka) till cavaletti – 5,7m – oxer. Gymnastik och lydnad, lite kortare avstånd för att hästarna skulle sätta sig lite mer och få ett fint runt språng på oxern…

 

\"\"

 

Hoppas ni gillar när jag lägger ut övningar och hoppas att fler än Emma fick nytta av denna ;)

Själv ska jag nog göra de tre räckena (först travbommar) idag när jag och Malin åker in till ridhuset =D

Kram

 

2011-01-20

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Lydnadsövning kurs dag 1

  • Emma

    Perfekt med lite inspiration och tips på övningar!

  • Ann

    Vi lånade övningen som du hoppar med Ville på filmen, den var riktigt bra:)

  • Yasmine

    Tack snälla :) Ja det sög ordentligt för hästarna i studsen men det är samtidigt roligt att känna hur starka de blir för varje vecka och varje träning. Inget ont som inte har något gott med sig med denna galna vintern (ja, alltså normal \\\"norrlandsvinter\\\" med massor av snö som man kan styrketräna dem i) :D