Ridning torsdag och fredag

Min blogg om hästhoppning och träning

Torsdag

Hoppdag för Lisel och Maggan. Vi gjorde som planerat lydnadsövningen från inlägget under. Maggan hoppade också en oxer och ett räcke på böjt spår på kortsidan…

Denna gång fick Malin prova hoppa Lisel litegrann och det gick bra. Dock är Lisel rätt så rolig… hon testar nya personer genom att bli SEG (hon är inte seg när jag hoppar henne)….

 

Maggan fick sig en ordentlig genomkörare! Travbommar – avbott – travbommar gick jättebra, men travbommar -galoppfattning – hinder – avbrott travbommar tyckte hon inte om. För att få henne att inte spänna halsen så hemskt så red jag på graman (hindret vara bara ca 60cm) men då blev hon arg för att hon satt \”fast\” även om jag höll löst i den så vägrade hon fatta galopp… Misstänker dock att hon l tungan över bettet för efte en stunds galoppjobb och hoppande  på linjen med tre låga hinder med 17m emellan så lossnade det och kändes fin. Plockade då bort gramanen och höjde hindrena till ca 1m. Där blev det riktigt jobbigt att få in 5 språng när hindren var lite högre, men DET GICK till slut serien igenom och då fick hon avsluta på normala 4 galoppsprång mellan varje och var verkligen lyhörd och fin, även om hon var jättetrött!

 

Ville longerades på banan torsdag. Jag har inte longerat honom sedan jag fick hem honom i april förra året så jag var osäker på hur mycket han kom ihåg, men han var faktiskt jätteduktig, fick honom inte så låg i formen som jg skulle vilja, men han var i balans och gjorde allt jag bad om. Dessutom såg traven rätt luftig och trevlig ut så det var kul att se honom från sidan!

 

Fredag

Lisel gick dressyr på banan på D-ringsbett med mässingkula på mitten som jag lånat av Evve, hon var rätt lyhörd på det (lyssnade lite bättre än på hennes vanliga tredelade eggbett i alla fall) blir nog att låna någon gång jag ska hoppa och se hur det funkar. Älskar att prova nya bett och variera! =D. Hur som helst, jag red ganska mycket galopp, både galoppslutor på långsidan och diagonalen och även lite ruter ess (ta med bogarna runt hörnen på en liten fyrkant

 

Maggan longerade jag på banan IGEN! Det tog en liten stund innan hon jobbade i den låga formen vi hittade i onsdags men i traven bär hon sig riktigt fint på lina! Galoppen däremot upplever jag att man inte riktigt får ihop, man kan inte driva på henne för mkt för då ökar hon bara och även om hon går i låg form är det svrt att få henne så engagerad i bak, galoppen blir lätt lite fyrtaktig då men som sagt är ju traven riktigt bra. Undrar om en pessoasele skulle vara på sin plats här eller vad tror ni??

 

\"CostaVille gjorde ett dressyrpass på banan och var faktiskt RIKTIGT fin. Fick några varv i galopp då jag verkligen fick ihop galoppen. Den runda fina galoppen är helt underbar att sitta på när man dessutom får ihop den ordentligt. Det enda som saknas är lite mer bjudning i galoppen… Gjorde öven mycket avbrott och igångsättningar från trav till skritt och här var han verkligen frmme och tog tag själv jättebra i igångsättningarna. Guldstjärna till Ville idag!

 

2011-01-22

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Ridning torsdag och fredag

 • thess

  fin bild! :)

 • Erica

  Tack Eva, kul att höra =D. Jo vi brukar va ute och galoppera och det gillar han, är mkt piggare då men fortfarande lite studsig och uppåt… det funkar bra att rida efter nån annan men då blir han busig och bockar direkt han känner att han inte hinner med (istället för att springa fortare) =) Men som sagt han bjuder helt klart mer om man rider ut och galopperar efter en väg t ex… minst bjudning har han ju i ridhuset och det är ju där man hoppar nu tyvärr :S Längtar till utomhussäsongen! (och innesäsongen har inte börjat än haha)

 • eva

  Kul at läsa din blogg erica! Gillar den jättemkt, läser den och internationalshowjumping varje gång ni updaterar! Om ville fortfarande är lite unghäst seg i galoppen, prova och rid ut och bus galoppera lite med honnom en dag i veckan. Har hjälpt mkt på mina unghästar. Man vil jo inte at dom skal springa i väg när man jobbar dom eller när man hoppar dom. Men är jo skönast om dom arbetar på mera själv, så man kan sittaa stille och heller \\\"bromsa\\\" lite. At dom beholder aktionen.
  Kommer nig bli en jättebra tävlings ses 2011 för dig och dina hästar. Allt är jo mkt välplanerad :-)
  Kram eva