Ville hoppning söndag

Min blogg om hästhoppning och träning

Här kommer en video från igår då jag var på ridhuset och hoppade Ville (nu var jag snabb va? ;) Han var riktigt duktig tycker jag! Vi hoppade en liten bana med en rak och två brutna linjer. Distanserna var lite korta på fem resp sex galoppsprång Han behöver ju träna på lite kortare avstånd. =)

 

Idag (måndag) var det Lisel och Maggans tur att åka in och hoppa. Jag hoppade 5 studs å volt som jag började med att trava över precis som på förra micketräningen, sedan hoppade jag en tvåkombination på kortsidan, det blev riktigt tight men de var duktiga båda två! Tur att jag har en snäll sambo som orkar följa med till ridhuset på nätterna med mig. Idag var det dressyrtid och jag satsade därför på att vara där lite senare (typ vid 22) men Lisel hade tappat en sko i hagen som jag fick slå dit innan vi åkte (tappskor två dar efter varann, vilken otur!) och Robin ville göra klart ett jobbprojekt så vi var där 22.45 och hemma 00.30, ändå snabbt på under två timmar och bygga fram och bort 7 hinder. Men då leder Robin hästarna under tiden jag rider den andra så den ena blir fram (eller avskrittad) medans jag rider ett intensivt pass med den andra… Är han inte snäll!? =)

2011-01-25

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Ville hoppning söndag

 • Linda

  Han är verkligen en toppenkille Robin, men även din andra kille Ville. Gud så fin har börjar se ut. Jag blir så inspirerad då jag ser att det går så bra för Er. Kram, kram

 • Camilla

  så fin han är!
  Jamen då ska jag försöka ge mig på den övningen i helgen! :)

 • marita

  Han är riktigt snäll robin det är skönt när man har en sån sambo :D
  Ville börjar se kanonfin ut :)

 • Teresa

  Han verkar ju vara lite dressyrhäst också, då måste ge dig ut och starta lite dresyrklasser med honom! :D

 • Evelina

  DuktIga ville :D