Vinden har vänt?

Min blogg om hästhoppning och träning

Nu får ni ett positivt inlägg istället. Min harv har äntligen kommit (blev alltså inte blåst trots allt – så skönt) =) Det regnar inte ute. (bara en sån sak hehe) Jag visade Ville för Bosse när han var här och Ville ser mycket bättre ut nu och reaggerar inget på böjprov heller . Nu är det bara att tuta och köra. Jag fortsätter alltså med skritt – galopp i några dagar till och sedan kan han ridas som vanligt och det betyder att Ville är \”friskförklarad\” och kan följa mig (och Maggan) till Luleå och tävla den 15-16/10 =). Kul!

 

Det var alltså de glada nyheterna… De sämre nyheterna är att…

Lisel ultraljudade vi senan på och tyvärr har hon en blödning på (kanten av) djupa böjsenan och det blev ordinerat skritt på hårt underlag för henne i en månad och sedan kan jag börja sätta igång igen om senan gått tillbaks till normalt. Det var ingen allvarlig skada enligt veterinären och väldigt \”lokal\” men man ska vara försiktig med underlaget så att det läker, men hon ska alltså skrittas för bättre läkning. Men jag försöker vara positiv och tänka att det inte var konstigt att hon var så konstig andra dagen i Hudik. För är hon som hon var första dagen så kommer hon tillbaka på tävlingsbanorna bara jag lär mig rida henne med ännu mjukare hand p g a hennes känsliga mun =) Hoppviljan är det alltså inget fel på…

 

 

2011-09-30

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Vinden har vänt?

  • Sara

    sv. Usch förstår inte hur folk kan vara så fräcka! 10% brukar man i princip alltid försöka med och pruta och det är en okej summa att försöka pruta ner.