Behandlad SI-led

Min blogg om hästhoppning och träning

villeSIled

Ville var till Hästkliniken i Boden igen igår, tyckte det var lika bra att kolla honom igen nu när förhoppningsvis vrickningen i kotan läkt ut – det hade den också och bakknäet var OK. Däremot så var han väldigt öm uppe på rumpan och blev behandlad där istället, med en lång läskig nål som gick ner mellan musklerna (såg otrevligt ut)… och fick seda åka hem med ordinationen 2 dagar skritt vid hand och sedan börja rida. Skritt + 5-10 min trav i två veckor och därefter lägga till 5min galopp och låta honom gå i vanlig hage (inte sjukhage längre). Veterinären trodde att det troligtvis kom från sparken han fick också och att jag efter denna behandling skulle känna stor skillnad på honom, så jag hoppas verkligen att det blir så. Han är inte direkt halt av ömheten uppe på rumpan, men väldigt kort i steget. Något jag också märkt när jag varit ute och lett honom på sistonde, han har svårt att ta ut steget utan småtravar/taktar hellre än att skritta på med långa steg…
Nu får vi hålla alla tummar på att denna kille slipper mer otur och skador och kommer tillbaka igen efter sin operation – tillslut!

2015-04-03

ABCqtpåj


Mer om Costa va Deville

Villestatus!Nu var det ju ett tag sedan jag uppdaterade och jag tänkte berätta lite om tanken med Ville då jag fått några frågor om honom på sistone. Jag la ju ut Ville till salu i augusti och fick genast stor respons, det var så många som ville komma och prova att jag fick neka några till att börja med och valde några som lät bra. Jag har haft 6 provridningar på honom som alla har

 

En fantastisk helg med Ville i Hudik!Ja, det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Såret från Quintus hovböld blev till lymfangit och han fick inte följa tilll Hudik. Istället blev det Ville som fick åka de 50 milen ner till den nationella tävlingen. Det kändes lite skumt att åka så långt för att rida 120 och 130 när det fanns en regional tävling i Piteå (7 mil istället för 50) samma helg med de klasserna, men när jag anmälde

 

Villes runda 1.25m i Vännäs

 

Ville dressyrpassHej. Tänkte att jag kan dela gårdagens dressyrpass med Ville här också! Han är ju som jag tidigare berättat nu till salu och jag har ju bara hoppfilmer på honom så slängde ihop en liten dressyrfilm också. Blev visst hela 8 (!) minuter lång… Haha

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Tävling på SURF med Ville och IkarosSom vanligt lite sen update, men i  helgen var jag ju på Södra Umeå RF och tävlade med Ville och Ikaros. Vädret var inte riktigt med oss och alla framhoppning/framridning flyttades in pga det blöta underlaget på framridningen. Tur i oturen så var SURFs nya tävlingsbana helt nyanlaggd (vilket oroade mig innan tävlingen då jag hört att den var lös/ inte hade satt sig än) Men i och med regnet som kom så packades sanden

 

Videos från Brunflo och Falun!Eftersom jag bara lagt ut omhoppningen från Falun på facebook så bjuder jag på hela rundan nu samtidigt som  jag läger ut några av rundorna från Brunflo! Quintus vinst i 1.40m samt 1.45m klassen och även Villes 1.20m från första dagen då jag tyckte han hoppade väldigt bra och kom på 8:e plats. Falun 1.45m WR 2016-05-22: Brunflo 27-29/5:

 


Kommentera inlägget - Behandlad SI-led