Blandade resultat i Umeå!

Min blogg om hästhoppning och träning

Trött idag efter en härlig helg i Umeå. Fantastiskt arrangerad tävling som vanligt! :) Hästarna har varit jättefina och Ville plockade hem pris i båda sina starter (han hoppade 1.10m lördag och söndag). Quintus hoppade fantastiskt och är i stora drag nöjd med min egen ridning. Fredagen var vi inte riktigt igång och fick ett pet. På lördag satte jag mer galopp och han hoppade fint i 1.40n. Tyvärr red jag på för mycket på 5 språng på linjen efter tvåkombin så kom lite nära och fick ett ner på 5:ans räcke. Igår i 1.40m var jag revanschsugen och Quintan kändes helt underbar, hittade jättefina lägen ur sväng i en bra galopp och känslan var på topp. Men sedan på linjen från 7:an till 8a,b så ändrade jag min plan och försökte baxa in ett sista språng in i trippelräckekombinationen i sista stund. Jag gjorde alltså världens miss som jag fortfarande grämer mig över :(. Från en kalasfin felfri runda till utesluten för ett hjärnspöke på hinder 8 – så snabbt det kan vända, så går det när man i några sekunder tvivlar på sin egen plan! Detta enbart för att jag såg att ryttarna innan red på 8 galoppsprång och precis över 7:an tänkte jag att det såg långt ut på 7 eftersom man inte vill komma med för mycket fart in i kombination med trippel – 1 språng – räcke. Det var alltså sista gången jag ändrar min plan! Hade jag fortsatt enligt planen och ridit 7 språng på de 30 metrarna hade vi kommit perfekt och han hade förmodligen varit felfri på resten också för han hoppade super! Hoppning är en precisionssport som kräver självförtroende HELA banan helt enkelt…
Jag kan knappt komma ihåg när jag var så arg på mig själv senast. Eller jo, jag gjorde samma miss i Sundsvall i juni då vi hade segertid på gång i en 1.40 bed A:0 och med 2 hinder kvar och började bromsa för att få in ett till språng när jag närmade mig näst sista hindret för att hinna vända innan för efter och det blir ett missförstånd och han stannar istället och jag flyger av. Så himla irriterande, man FÅR INTE göra såna missar på 140!
Nåja, nu i efterhand känns det lite bättre och kan ändå titta på filmerna och se att jag i övrigt red väldigt bra och att det syns att jag tränat på sitsen, det är stor skillnad på när jag red 1.40m inomhus i våras, jag sitter mycket stadigare i sadeln nu :) OCH jag hade bra galopp i 1.40-klasserna och fick fina lägen ur varje sväng. (de två rivningarna och stoppet har kommit på linjer och jag tar på mig de missarna själv)
SÅ det blir att träna linjer i vinter helt enkelt. ;)
Men nu har jag i af tagit beslutet att skippa Gävletävlingen om 2 veckor. Vi har träning för Lotta v42 och sedan regional tävling på SRK v 43 och Luleå en dag v 44 kvar i vinter. Förhoppningsvis får jag rida en 140 i Luleå, bara den blir av. (4 anmälda nu) Annars blir det att avsluta säsongen med några 130-klasser. :)

Jag glömde videokameran hemma i helgen tyvärr, men Robin har filmat med sin mobil… Ska se om jag lyckas lägga ut nån av de filmerna här sen…

Bjuder på en bild på fina Ville! (fotograf: Nelly, bilden är från SRK i augusti)  Jag bytte klass till 1.10m på söndagen eftersom han kändes lite  trött på lördagen. Men igår var han ju väldigt taggad ändå och gör ju 110 så lätt, känns som det lika gärna hade kunnat va 120. Men med tanke på skadan han haft så tar vi det lugnt. Planerar 120-start i Skellefteå v 43 istället :)
villenelly2

2015-09-28

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Blandade resultat i Umeå!