Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…

Min blogg om hästhoppning och träning

Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag valde att ta det lite lugnare än vanligt d han dessutom var rätt “på” på framhoppningen som han brukar kunna vara första dagen ibland. Men som agt är supernöjd över andraplatsen!
På söndagen var det dags för 1.45 och jag tycker själv att vi gjorde en riktigt bra runda även om vi petade ner en bom och hamnade första utanför placering.  Tyvärr föll frambommen på 9c, en trekombination som var räcke – ett språng – räcke – två språng – oxer. Redan då jag gick bara så kände jag att det skulle bli kort ut, vi kom riktigt bra in men trotts att han kämpade och nästan la in ett travsteg (!) mellan b och c så hann han inte riktigt upp. Men jag är så sjukt nöjd ändå, vi har ju tränat på att han sk ta tag framåt i kombinationerna när det blir större och det gör han verkligen! Dessutom var det jättelängesedan vi tränade tvåsprångskombination med oxer ut, två språng räce ut har han gjort kanon både i helgen och förra. Dessutom hoppade han fantastiskt i samtliga tre trekombinationer på Sundbyholm där underlaget var bättre. (Det är något hårt och lite rullig sand i Brunflo tyärr, annars har dom verkligen jättefina tävlingar). Summering av helgen är att formen verkligen är påväg uppåt, Quintus känns minst lika fin som han gjorde denna tid förra året då vi satte två nollor i 1.45m och kvalade till SM, som i år är mitt mål starta :D.
Nu ska jag fundera lite på om vi åker till Norrköping horse show om två veckor eller ej. Han känns helt klart i form oc jag hade gärna startat enn 1.50m så vi får en runda i kroppen innan SM, men tyvärr kan inte Robin ta ledigtb mer än en dag från jobbet och vi kan inte köra allt i ett sträck… Detta gör att jag skulle måsta rida 1.50m som första klass på helgen då det bara finns en sådan på fredag… deta gör att jag nog kommer starta 1.40m + 1.45m även denna helg ifall vi åker… Ska fundera tills på tisdag då anmälan går ut :)

Här kommer filmklipp från 1.45m starten i Brunflo:

2017-05-13

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 

Varför rider du?Jag har funderat lite på sistonde och här kommer ett av mina inlägg med sådant jag tänkt på och känner att jag vill skriva ner och dela med mig av.. Vad som lett till dessa funderingar är både tankar från senaste C-tränarutbildningsträffen på Strömsholm,, men även den hästhållning jag ser runt ikring mig och vad jag själv upplever driver mig, både som tävlingsryttare, som tränare och som “hästmänniska”. Jag börjar med att ställa frågan –

 


Kommentera inlägget - Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…