Min blogg om hästhoppning och träning

Costa Fortune

Lolly är Lisels föl, född den 15:e juni 2013. Hennes fullständiga namn är Costa Fortune, men smeknamnet är kort och gott “Lolly”. (jättekonstigt, jag vet – men vi velade mellan Costa Fortune och ett namn som innehöll Lolly och innan vi döpt henne på riktigt så hade hon redan ett tilltalsnamn).
Hennes pappa är Contant Q (Contendro II – Indoctro) som har vinster i upp till 1.40m klasser och var tvåa i 7-års finalen förra året 2012.

Lolly är en pigg liten buse som gärna hoppar över skottkärran när man kvällsmockar boxen. Hon har även haft ett hinder stående i hagen hela sommaren/hösten när hon var föl och detta har hon frivilligt helt själv tränat på och hon hoppade fantastiskt redan när hon var några månader gammal och lekte i över det lilla hindret i hagen. Hög bakdel, spänstig och försiktig, det är faktiskt så att första gången jag såg henne hoppa på riktigt i hagen så tappade jag hakan. Jag tror verkligen att detta kan bli den bästa häst jag haft! I stallet är Lolly snäll och tycker om att bli borstad men är väldigt otålig när det är dags för mat eller utsläpp.

Under hösten 2015 har vi ridit in Lolly och hon går nu att rida i skritt, trav och galopp. Hon har varit fantastiskt snäll och lätt att lära, hon har även ridits ut några gånger med sin hagkompis och sista uteritten kunde vi till och med ta en liten galopp. Nu under vintern 2015 kommer hon att få en liten viloperiod på någon månad, för att sedan i början på 2016 börja ridas igen och matchas mot 3-årstesten.

I början på november 2015 så mätte hon 162cm i mankhöjd och 164cm bak, jag tror att hon kommer att bli strax under 170cm när hon är färdigväxt.
Hon är inte till salu!

ABCqtpåj