Dax för Umeå och WV Grand Prix!

Min blogg om hästhoppning och träning

I helgen är det dags för en av årets absoluta höjdpunkter, wv grand prix i Umeå! Umeå RF gör det så himla bra som lägger ner sin själ på denna tävling. Dessutom (eller tack vare det) brukar det vara väldigt mycket publik och en härlig stämning! I år rider jag 1.30m, 1.40m och 1.40m med Quintus, himla synd att det inte blev nån SRT-serie – tror vi hade haft en bra chans på placering i kvalomgången i år om det hade blivit av! (SRT serien gick i 1.35 – 1.40m) Jag rider alltså inte 1.50-klasserna då jag tycker det är för tidigt ännu utan vi satsar på 1.50m nästa år och då hoppas jag ha ridit några innan september så att vi nästa år kan ställa upp i WV Grand Prix-kvalen! Ändå är det en fantastiskt rolig tävling att rida, även i de lägre klasserna.
Just nu känner jag mig bara väldigt peppad (och samtidigt lite chockad) och jag uppskattar min fantastiska häst mer än någonsin… I onsdags hade jag nämligen några som var här och provred honom då jag blev uppringd efter tävlingen i Hudik med frågan om han var till salu. Och tyvärr så till rätt pris, är det mesta till salu, det är “priset” man får betala för att kunna fortsätta satsa på sporten… Meeen som det ser ut nu så får jag troligtvis ändå behålla min häst, jag får åka till Umeå och kan fortsätta min satsning, vilket känns väldigt bra! Quintus är ju min svårklasshäst, min stjärna som jag förhoppningsvis kan få uppleva ett senior-SM på och det krävs en väldigt stor summa pengar för att jag ska släppa min stjärna redan nu.

Nu har ju mitt fokus mest legat på Quintus i veckan, om jag ska få rida Umeå, om jag skulle få fortsätta vår satsning osv, vilket har rört till det endel i mitt huvud! Men jag har ju faktiskt två hästar till att tävla i helgen! :) Ville hänger med och hoppar en 1.10m lördag och en 1.20m söndag och Jessica kommer med Ikaros på lördag då han är anmäld 1.20m och om det känns riktigt bra kanske jag rider 1.30m också, vi får se! Jag hoppade både Ikaros och Ville i tisdag och båda känns fina! :)

Vi syns kanske i Umeå? :D

foto: Älskade, fantastiska Quintus – den bästa jag någonsin suttit på! <3, fotograf: Jenny Nyström Welam

quintuspris140

2015-09-24

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Dax för Umeå och WV Grand Prix!