Duktig häst i Piteå idag!

Min blogg om hästhoppning och träning

Ja han skötte sig bra, och det fungerade väl helt OK att rida på gag i första klassen, förutom att jag fortfarande inte kunde spänna bågen eftersom han tappade för mycket bjudning då, men det var skönt att ha honom lite lättare i handen. Vi var dubbelnolla i 1.10m och det kändes ändå lätt (som det ska) och det blev en fjärdeplats av 46 startande! Jag skulle ju egentluigen rida 1.10m och 1.30m idag, men eftersom att underlaget var så djupt (särskilt framhoppningen var hemsk) så bytte jag till 1.20m och fick ju dessutom starta först då och rida då det var nysladdat och nyplattat, det var faktiskt skillnad på att rida på det då :) Galopperade en sväng i skogen som framridning och hoppade två gånger på räcket bara inför 1.20n. Vi dubbelnollade där också och han var fin och duktig tycker jag (trots att jag bytte tillbaka till tvådelat tränsbett). Det var den där nya bedömningen med totalfel i 1.20n, det vara bara 6 hinder (7språng) i grunden och sedan var det hela 7 hinder och 9 språng (pga 1 trekombination) i omhoppningen och nya ridbanan i Piteå är stooor och lång. Grämer mig lite över att jag missade att svänga innanför efter åttan vilket jag vet att jag hunnit, det var det stället jag kunde tjäna tid på att Ville är hyfsat lättvänd i landningen, men kom med lite fart på åttan och tog beslutet över hindret att inte svänga för att tappa bjudningen. Typiskt. Vi kom 5:a i klassen, men 2 sekunder efter vinnaren bara ändå på en lång omhoppning (vinnaren hade 47sekunder) Så nästa gång är det bara att ta den där snävare vägen! Punkt ;)(kanske lättare med den avvägningen då man inte startar först?)  Jag vet ju vad våra styrkor och svagheter är och på en så lång bana är det definitivt inte galopptempot utan svängarna i landningarna… Men två rosetter får man ju vara nöjd med! :) Och valde förresten att stryka mig från 1.30´n imorgon och stanna hemma! Känner inte att det är värt det att åka upp och rida en klass på dåligt underlag när han dessutom förmodligen är lite trött för att han gick två klasser idag och dessutom skulle jag behöva en extradag att plugga till tentan på onsdag, så det blev nog ett bra beslut! :D

2013-05-25

ABCqtpåj


Mer om Costa va Deville

Villestatus!Nu var det ju ett tag sedan jag uppdaterade och jag tänkte berätta lite om tanken med Ville då jag fått några frågor om honom på sistone. Jag la ju ut Ville till salu i augusti och fick genast stor respons, det var så många som ville komma och prova att jag fick neka några till att börja med och valde några som lät bra. Jag har haft 6 provridningar på honom som alla har

 

En fantastisk helg med Ville i Hudik!Ja, det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Såret från Quintus hovböld blev till lymfangit och han fick inte följa tilll Hudik. Istället blev det Ville som fick åka de 50 milen ner till den nationella tävlingen. Det kändes lite skumt att åka så långt för att rida 120 och 130 när det fanns en regional tävling i Piteå (7 mil istället för 50) samma helg med de klasserna, men när jag anmälde

 

Villes runda 1.25m i Vännäs

 

Ville dressyrpassHej. Tänkte att jag kan dela gårdagens dressyrpass med Ville här också! Han är ju som jag tidigare berättat nu till salu och jag har ju bara hoppfilmer på honom så slängde ihop en liten dressyrfilm också. Blev visst hela 8 (!) minuter lång… Haha

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Tävling på SURF med Ville och IkarosSom vanligt lite sen update, men i  helgen var jag ju på Södra Umeå RF och tävlade med Ville och Ikaros. Vädret var inte riktigt med oss och alla framhoppning/framridning flyttades in pga det blöta underlaget på framridningen. Tur i oturen så var SURFs nya tävlingsbana helt nyanlaggd (vilket oroade mig innan tävlingen då jag hört att den var lös/ inte hade satt sig än) Men i och med regnet som kom så packades sanden

 

Videos från Brunflo och Falun!Eftersom jag bara lagt ut omhoppningen från Falun på facebook så bjuder jag på hela rundan nu samtidigt som  jag läger ut några av rundorna från Brunflo! Quintus vinst i 1.40m samt 1.45m klassen och även Villes 1.20m från första dagen då jag tyckte han hoppade väldigt bra och kom på 8:e plats. Falun 1.45m WR 2016-05-22: Brunflo 27-29/5:

 


Kommentera inlägget - Duktig häst i Piteå idag!