Gävle RS 7-9/10

Min blogg om hästhoppning och träning

Nä det blev ju ingen rolig historia den här tävlingen i Gävle, för det var där mina SM-drömmar krossades med Quintus, i alla fall för denna höst :(. Å andra sidan skötte sig Ville som den pärla han är, även om det blev en ofrivillig avsittning på lördagen. Helgen började egentligen toppen. Båda hästarna hoppade felfritt, ville kom 6:a av typ 65 starter i 1.20m och Quintus hoppade felfritt och var precis utanför placering i 1.30m, so far so good! Blev en väldigt lång tävlingsdag där jag hoppade fram till sista klassen i mörker och tävingarna var väl klara först ca 20.30 om jag minns rätt. Jag och Robin avslutade med en sen, men supermysig middag på Church street Saloon.

Lördag blev en riktig skitdag! Ville kändes helt fantastisk på framhoppningen inför 1.30m, gick in på banan och han var lika fin där 4 första hindrena. Sedan blev det en liten misskommunikation i en sväng där han vände lite före mig och jag därav tog ett felaktigt beslut om ett framåtläge ur sväng som han inte alls var beredd på, vi låg skitstort rent ut sagt och han stannade. Jag tog med mig hela räcket och landade på det (men får skylla mig själv) AJ! Så kan det gå när man blir taggad och rider tidshoppning…
Quintus hoppade bra första 6 hindrena i 1.40m. Tog tyvärr bakbommen på en oxer där jag inte fick med mig honom riktigt i svängen och vi låg lite väl stort. Sedan kom vi till en oxer vid väggen med korta (ca 2,5m) bommar (hinder 7), var inte helt klar i handen och låg nån dm nära och han slog på en pallnit så jag flög igen. Totalt mörbultad efter dagen och nu rök också självförtroendet och förtroendet för Q. Visst att jag inte red perfekt, men normalt sett hoppar han i de där lägena så det kändes bara fel allt ihop. Det är ju synd man inte kan snacka med dom…

Söndag: Idag gick jag ner två snäpp med Quintus och red 1.25m som var första  klassen. Han var felfri till 8:an som var en trekombination. Jag satte tryck och kom bra på kombinationen, men han stannar igen(!). Nu fick jag chansen att korrigera honom och la honom lite närmare nästa gång, men han ville ändå inte :( Så nåt är inte som det ska! Vet inte om det kan vara muggen på bakbenet som spökar för han är ju varm i det där benet till och från och området är irriterat i huden, men han är ju inte halt. Hur som har jag nu bokat en tid på kliniken och strukit oss från resten av höstens tävlingar. Som tur var hade jag ju Ville-mannen kvar i 1.25an och som tur var skötte han sig bara fint och hoppade felfritt och tog ett 7:e pris, vilket va skönt som avslutning på en helg som inte alls blivit som jag tänkt mig. Men så är det ju tyvärr ibland och man är ju två som ska vara på topp.

Ville över en trippel i Umeå får stå för dagens bild :)
villetrippel

2016-10-11

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Gävle RS 7-9/10