God Jul!

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten linje med ett räcke snabbt ur sväng. Quintus kändes fin och nu tog vi några 1.40m språng också. Blev sugen på att höja ytterligare för det kändes väldigt lätt, men höll mig i skinnet…
Instaklipp från julaftonshoppningen:

Julaftonskvällen spenderades med släkt och familj hos mamma, vi körde julklappsleken för första gången i år så har inte fått några “riktiga” julklappar. Men tycker helt ärligt att det är skönt att slippa den stressen och sedan att lägga en massa pengar på att köpa grejer till varann och så får man något man kanske inte ens vill ha som någon annan har lagt ut en massa pengar på. Nää jag och Robin brukar hitta på roliga saker tillsammans istället. Julklappsleken var ändå ganska kul, men där hade vi köpt paket för runt 50-lappen så det gick då inte mycket pengar där och det var förvånansvärt lätt att hitta på klappar tycker jag :)
Igår på julaftonsdagen hade jag förresten kunder som provred Quintus lite hastigt och lustigt. Jag visar ju honom till rätt pris, han är till salu men planen har ju hela tiden varit att vi ska ta oss ytterligare ett snäpp längre innan jag säljer – ett senior SM och några till 1.50m klasser först hoppas jag på. Han känns riktigt bra nu, bättre på backen än förra vintern och nu när muggen är borta så känns hoppningen super också. Några till träningar för Lotta så är vi redo för säsongen sedan ;)

Ville var på återbesök hos veterinären i Boden i torsdags och han är nästan helt återställd nu. Han är sprutad en gång till för han var fortfarande lite gallig och vinklar benet lite mer i traven men visade ingen reaktion på böjprov. Nu ska jag börja rida igen och om tre veckor ungefär hoppas jag att han är igång som vanligt och om ca 4 veckor borde vi kunna böja hoppa om allt går enligt plan. jag vaccinerade förresten alla hästarna för ca 2 veckor sedan så Lolly fick lite vila i samband med det men nu har jag ridit två pass på henne igen, tog nåt skutt senast då det stod hinder framma inför lektionerna och hon har ju börjat bjuda på hinder nu och tog tag ordentligt vilket var kul att känna. Här är ett instagramklipp på ett språng från det passet. Hon är fiiin min lilla!

Min lilla bebis fick hoppa några små skutt idag. Hon är sååå pigg men också så ambitiös #lolly #3yo #somethingspecial

Ett filmklipp publicerat av Erica Cox (@ericasofiacox)

2016-12-26

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 

Vår debut i 1.50m!Som jag skrev i förra inlägget så tog jag modet till mig och anmälde till 1.50m på Runsten! Första dagen blev det 1.45m som uppvärmning så gick hårt ut redan från början. Han var lite spänd och vi fick två ner (8 fel) och han hoppade väldigt spänt på stora vattnet – men han hoppade! :D. På lördagen dags för 1.50m debut och precis som dagen innan kom det små skurar till och från under

 


Kommentera inlägget - God Jul!