Helgens tävling i Brunflo, Östersund

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej!
Återigen en bra tävlingshelg är över! Vi har haft riktigt trevligt i Brunflo där vi bodde på Scandic och hade lilla Vicky med oss som vanligt. Hästarna har hoppat bra och det blev bland annat en 1.40-seger för mig och Quintus på lördagen. Tyvärr fick vi två ner i söndagens 1.45m, men att vi kan ha stabila resultat på höjden trots att jag inte är jättenöjd med min ridning i den klassen känns ju ändå super. Vi har verkligen höjt vår lägstanivå nu.
Resultat:
Fredag: Ville 0/0 fel i 1.2om och kom 8:a i klassen av drygt 60 starter och fick en vit rosett. Tyckte jag red riktigt fort i omhoppningen, men det var det tydligen många andra som gjorde också. Det märks stor skillnad på tempot i omhopppningen när premien till vinnaren var 3000kr istället för runt tusenlappen som det brukar vara i 1.20m.
Quintus gjorde en bra runda i 1.30m tidshoppning och vi kom 2:a! Skönt att känna att vi kunde leka runt och jag och hon som vann var de enda som vände innanför till trippelbarren vilket gjorde att vi hade ganska god marginal till de övriga placerade tidsmässigt. Dessutom gjorde jag en redig slutspurt till sista hindret för att vara jag :P Det var skoj!

Lördag: Ville hade en lite tråkig rivning på hinder nr 2 i dagens 1.20m som också var en tidshopping, i övrigt hoppade han bra men så klart att vi slog av lite på tempot när vi fick ett så tidigt nedslag och det redan var många felfria.
Quintus gick 1.40m bed A:0 (även den tidshoppning) och vi VANN. Red ganska bra svängar och lite högre grundtempo men inget extremt, kände till och med att vi hade kunna göra rundan ett par sek snabbare vilket ju är toppen :D. Riktigt nöjd med klassen! 7000kr i första pris var det också!

Söndag: Jag valde att rida en 1.30m med Ville, vilket med facit i hand var onödigt. Han lyssnade inte så bra på hacket dag tre och jag fick inte riktigt ihop galoppen. Fick först ett ner på hinder 4a som var en trippel där han tog ner bakbommen då han kom för nära och tappade tryck, sedan på hinder 6 så fick jag inte tillbaka honom alls på de 7 galoppsprången på 29 meter (vilket normalt inte ska vara några som helst problem) Vilket gjorde att vi kom jättenära och han valde att stanna då oxern var maxbred och väldigt parallell och jag hann inte va med så jag ramlade av. I de lägena känner jag verkligen att han saknar styrka. Regional 1.30m funkade ju bra men de nationella ställer högre krav på att man kan reglera galoppen, vilket gick hyfsat inne på banan dag 1 men dag 3 låg han alldeles för hårt i handen. Nä hem och träna på bett så ska jag återgå till att hoppa på tränsbett nu ett tag!
Quintus gick 1.45m och eftersom ville startade nästan sist i sin klass (som var klassen innan) så blev det stressigt att värma upp Quintan, hann bara rida fram i 20 min vilket ju inte är så bra, brukar rida fram ca 40min i af! Inne på banan så satte jag en bra galopp och tog bort ett galoppsprång jämfört med de andra redan mellan hinder ett och två. På trean sedan så ångrade jag mitt framåtläge och kom lite för nära på det räcket men det grejade han fint. Kändes bra sedan fram till 7c, han rev utsprånget ur trekombin som var en oxer. Tyvärr hade han för bråttom ner och rev bakbommen med frambenen på vägen ner. Sedan fick vi avslutningsvis ett nedslag på 11a som var en trippelbarr-1 språng-räcke kombination där vi kom lite för djupt! Hade ett framåtläge egentligen men vågade inte eftersom jag var rädd att det skulle bli för trångt i kombinationen om vi fick för mycket fart in. Nu blev det som sagt lite för nära och han rullade av bakbommen på trippeln med frambenen. 8 fel alltså men 6-7 sekunder snabbare än de andra visar att nu håller jag verkligen galoppen! Gäller bara att hitta ett mellanläge för nu upplevde jag rundan lite “på och av” i och med att jag hade så bra galopp i svängarna och fick därmed bromsa lite på de flesta linjerna eftersom att det var lite korta distanser. Meeeen rutin, rutin! Och han känns fantastiskt fin! Bättre uppladdning nästa gång så tror jag att jag kommer att vara mer fokuserad!

Videos kommer!
Bjuder på en bild så länge!

quintusbrunflovinst

2016-05-31

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Helgens tävling i Brunflo, Östersund