Helgens tävling i Sundsvall!

Min blogg om hästhoppning och träning

Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess helt enkelt. Han känns väldigt bra i 1.45m klasserna, men SM går ju i 1.50m (ute-SM är 1.50, 1.50 och sedan finalen på 1.55!)… så skulle jag välja att åka dit så är det bara för att samla rutin i år!
Utvärdering dag för dag:
Fredag: Ville hoppade 1.20m felfritt och kom 4:a, Quintus värmde upp lite lätt i helgen i en 1.30m där vi kom 2:a, är riktigt nöjd med omhoppningen! Det kändes enkelt och kul!
Lördag: Ville gick 1.20m, men var tjafsig i munnen och jag visste ju redan att hans vassa hakar kunde orsaka problem, så efter att han kastat upp huvet och hoppat snett över sista hindret i grunden (var felfri fram tills dess) så att jag rev hindret med min fot, så hoppade jag bara linjen efter och valde sedan att utgå! Quintus hoppade som sagt 1.45m och kändes helt fantastisk! Tyvärr så var jag första nollan och det regnade, så var lite försiktig med svängarna och red runt vattengraven där jag utan problem hade kunnat vända innanför. DEtta resulterade i att när de två efter var felfria så vände de snävare där och vi hamnade precis utanför placering. Nu gjorde det ju inte så mycket i och med att vi med denna runda nu KVALAT TILL SM! :D Det bästa är att kvalet ju gäller i 24 månader så vi kan slappna av nästa år och behöver inte jaga kval!
Söndag: Ville hoppade 1.20m och kom 6:a, hade hackamore med långa skänklar idag (vilket jag bara ridit på 3 ggr innan och aldrig tävlat med) men han funkade jättefint på det! Som sista klass var det dags för Quintus 1.50m! I början av banan kändes han fin, petade tyvärr 4b men känslan var bra. Linjen med vattengrav – 7 språng – räcke – 6 språng – oxer gjorde han kalasfint så jag kanske kan släppa min vattengravsnojja nu?!. Därefter kom trekombinationen somvar byggt längs med läktarlångsidan och där hoppade han fint in men fick ett stopp på b-hindret utan att riva a, mycket märkligt stopp då det kändes mer som att avståndet inte stämde än at han sa ifrån för att det blev jobbigt. Röt lite med rösten på honom (hade inget spö) och tog om 3-kombin och han hoppade den då felfritt på andra försöket om än han tvekade och han frös lite över räckena ut (b och c), därefter kändes det som att luften gick ur och han kändes seg och långsam, vi kom avståndsmässigt helt ok på hinder 10 (en oxer) och hinder 11 (en trippel) men han hoppade bara på höjden och tog bakbommen, sedan låg vi lite för stort på allra sista hindret som va ett räcke och då pep han på sidan istället och vi blev uteslutna på sista hindret! Tråkigt så klart men vi hade ju redan tre ner och ett stopp så det var ju inte hela världen. Men så himla synd när han va såååå fiiin ända till hinder nr 8. Det va ingen av de andra tre startandena som hoppade kombinationen felfritt heller, Sandra fick ett stopp på samma hinder som mig och Leif rev det hindret (det var 4 starter och Leif vann med 4 fel/ ett ned) så det var nog ingen lätt linje! Sedan varför det blev som det blev kan man ju fundera på men jag tror att jag hamnade något snett in (hoppade lite mot staketet), plus att han troligen fick mjölksyra! En så här stor bana med så många språng går ju inte träna hemma på samma sätt… Utan det gäller att ligga i och tävla och få rutin på höjden, men samtidigt varva med lägre klasser så att dom håller självförtoendet uppe! Så med det sagt… Nästa tävling blir i Näset om knappa två veckor och Q ska hoppa 1.30, 1.40, 1.40m! Därefter har vi en träningshelg för Lotta v 29 innan vi ger oss på en 1.50-klass igen, i Sundbyholm v 31! Och det är alltså den veckan jag kommer att avgöra om det blir någon SM-start eller inte v33! :)

Här kommer den rundan jag är mest nöjd med från helgen – Quintus 1.45m på lördagen!

2016-07-05

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 

Vår debut i 1.50m!Som jag skrev i förra inlägget så tog jag modet till mig och anmälde till 1.50m på Runsten! Första dagen blev det 1.45m som uppvärmning så gick hårt ut redan från början. Han var lite spänd och vi fick två ner (8 fel) och han hoppade väldigt spänt på stora vattnet – men han hoppade! :D. På lördagen dags för 1.50m debut och precis som dagen innan kom det små skurar till och från under

 


Kommentera inlägget - Helgens tävling i Sundsvall!