Helgens tävling på SRK

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej! Som vanligt har jag haft lite att stå i dagen efter tävlingen, men här kommer update från helgens regionala i Skellefteå. Så skönt med en tävling så nära (jag har ju bara ca 2 mil till SRK).
LÖRDAG: På lördagen startade jag båda hästarna, Ville gick en 1.20m och Quintus en 1.30m. Båda hade 4 fel, jag rev utsprånget ur tvåkombin med Ville och även ut ur trekombin med Quintus. På Ville vart jag lite förvånad  för han river så sällan, men på hackamore hamnar han lite mer på bogarna och det var lite långt fram på 5 språng in till kombinationen och sedan bara ca 7,10m i kombinationen (väldigt kort, särskilt när man kommer med fart från hindret innan) så han hann inte upp riktigt eftersom han hade huvudet lågt i landningen på a. Quintus tyckte jag var lite slarvig när han rev, 3-kombinationen var väldigt lätt, kanske 1.25m oxer in, ett språng till b-hindret som var ett räcke på 1.20m och sedan två språng till c-hindret på ca 1.25… Quintus dundrade på över b utan att backa av och satte sig inte alls till c trots att jag sa ptroooo mitt i. Hoppar man med hängande framben river man även 1.25… Nåja detta var ju en första start ute bara för att checka av läget inför Falun nästa helg då han går 1.45m igen och måste säga att i övrigt kändes han väldigt fin, otroligt lydig och hoppade runt och luftigt! Idag har vi nött tre räcken med 2 språng och bara 9.3m emellan och tyckte jag fick fint resultat på den övningen så nu är vi redo för nästa helgs svårklasstart!
SÖNDAG: Planen var att bara rida 1.20m med Ville och Quintus fick stanna hemma. Tyvärr var jag förvirrad i 1.20m, höll på missa 5:an och när jag väl hittade åt den red jag så dåligt på den att jag fick et stopp :P. Hoppade klart banan med förbygeln hängande och slängades (den lossnade i spännet) och kände mig inte alls nöjd. Ville kändes så fräsch och fin att jag efteranmälde honom till 1.30m direkt efter, eftersom klassen va direkt och jag va först behövde jag inte värma om honom utan kunde leda och sedan rida 10 min, hoppa några språng och gå in på banan. Det visade sig bli en bra uppladdning och även om han stod emot lite de tre första hindrena så lossnade det och det blev en dubbelnolla OCH snabbast så vi VANN! Ville räddade upp den 4-felshelgen riktigt bra kan man säga och även om jag fick kämpa lite så tusan vad bra han hoppar, han är så himla ambitiös… Han kräver mycket ben när vi kommer upp i höjd men han vill verkligen vara felfri! Tänk att han inte har startat 1.30m sedan 2013, dvs innan skadan och när vi väl går in lite spontant så vinner han klassen <3

Här kommer flera fina bilder på oss från helgens klasser tagna av Hannah M och Jessica J. :)

fightingface_hannah quintus130_hannah quintus130kombi_jessica quintuslila130_jessica ville130oxerframifran_hannah ville130oxersidan_hannah villesot_hannah villestilla_hannah

2016-05-17

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Helgens tävling på SRK