Helgens tävling (Umeå 1-3/4 2016)

Min blogg om hästhoppning och träning

Åååh, det har varit en SÅ rolig helg. Hästarna tog en rosett var. Ville 6:a i fredagens 1.20m med runt 60 starter och Quintus går och VINNER 1.40n på lördagen! I övriga klasser hade dom tyvärr ett pet i varje klass (4 fel).
Första dagen var Villen jättepigg och bockade och busade på framhoppningen, jag tycker bara det är roligt när han är pigg. Han var även fin på banan och det blev en 6:e plats. Lördag och söndag hade vi ett ner, på lördagen ett följdfel då han tittade till på kombinationen och det blev vingligt till ett smalräcke direkt efter och på söndagen petade han en oxer ur sväng då han hamnade lite på bogarna (tredje dagen på hackamore kanske kan förklara det haha)
Känslan med Quintus på fredagen var sådär. Får ta på mig nedslaget själv, fick lite långt fram på linjen till kombinationen (burkar aldrig få långt så var inte beredd på det) och lite för mycket fart in (fick driva på för att nå på 7 språng) gjorde att vi rev utsprånget. I övrigt kändes rundan helt OK, men lite ofokuserad. Men Lördagens 1.40 sen… SÅ himla fin han var -felfritt, inte i en bom, han var bra, jag var bra och vi var bra tillsammans! Vi VANN klassen som var en tidshoppning och jag var överlycklig över känslan!

Jag hade hoppats på repris i söndagens 1.40m winning round, men tyvärr petade vi ner det brunröda räcket som var hinder tre. Det var på linje från en trippel och han låg lite för mycket i handen. Fick egentligen tillbaka honom bra på de 7 sprången och låg bra på hindret men var ej helt klar i handen och han “tappade” ett framben i uppsprånget. Typiskt! I övrigt var rundan bra, inte samma fantastiska känsla som lördag men framförallt lyssnade han jättebra på mig, särskilt i trekombinationen och nedslaget var inte grovt, vi hade lika gärna kunnat vara felfria. Jag känner mig stadigare i sitsen sedan förra året och jag känner att vi är ännu stabilare på 1.40m nu. Vi har utvecklas tillsammans vinter och det är SÅ himla roligt – träning ger färdighet! Nästa tävling är om 2 veckor i Gävle och då provar vi på 1.45m igen! Längtar :D
Foto från lördagens segerrunda av Jenny Nyström Welam.
Snygghästen i knoppar! Videos kommer imorgon för er som vill se ;)
quintusumeavinst2016

2016-04-04

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Helgens tävling (Umeå 1-3/4 2016)