Jaaaaa, så himla glad – 2:a i 1.45m i Falun!

Min blogg om hästhoppning och träning

I helgen åkte vi till Dalahoppet i Falun för att starta två klasser, 1.40m på lördag och 1.45m på söndag! Målet var att få en placering i 1.45m för att kvala till elit så att vi kan starta 1.50m i sommar. Jag hade två chanser kvar på mig i 1,45.klasser nu innan sommaren för att kunna va kvalad i tid för att starta 1.50m sista helgen i juni i Sundsvall som planerat, Falun denna helg och Brunflo nästa. Och vi grejade det redan i Falun, och jag är så himla glad nu!
Fredag och lördag så regnade det mycket i Falun och när vi kom fram till tävlingsplatsen fredagkväll stod folk bredvid oss på uppstallningen och pratade om att åka hem i förtid pga underlaget… Inte så roligt att höra när man precis kört 70 mil för att ta sig dit. Faluns bana går på fibersand men verkade inte klara vatten så bra då allt var en lervälling trots att det inte regnat konstant. Detta märktes också på min ridning i lördagens 1.40m då vi fick ett ner (vilket såklart inte är dåligt i sig, men jag tyckte själv att jag blev lite feg och höll tillbaka galoppen mer än nödvändigt, detta resulterade i att vi rev framkanten på hinder nr 9 i grunden) Egentligen bekom det (underlaget) nog ryttarna mer än hästarna tror jag. På söndagen hade det nästan torkat upp och nu kändes det som att  jag själv var i fas igen. Quintus gjorde grundomgången helt strålande om än jag höll ut vägarna lite mer än jag brukar. Vi var hela 4 st ekipage av 8 som gick till omhoppning, inte för att jag tyckte banan var lätt på något sätt utan mer att de som var kvar i klassen (och inte strukit sig pga underlag och annat) var tyckte jag flera säkra ekipage på höjden som alla hade chans att vinna och då kan det ju slå ut så när det är få starter. Väl i omhoppning blev jag först ut och 4 st till omhoppning på 2 placerade är ju inget drömläge i en såpass hög klass och när det gällde så mycket för oss i och med att vi åkt långt och verkligen ville ha det där kvalet! Jag kände ändå att jag slappnade av lite i omhoppningen trots att flera hinder nu var höjda och låg på 1.50m! La upp grundtempot och plockade bort ett galoppsprång på två linjer men vände ändå inte särskilt snävt. Vi hoppade felfritt igen och nu kunde jag bara hoppas – och eftersom ryttare två och tre rev ett var kunde jag andas ut när det var dags för Amanda som var sist ut och då visste jag ju redan att det skulle bli sämst ett andrapris och det gjorde mig ingenting alls att hon var snabbare och tog hem klasssegern.
Så vi slutade alltså två i  klassen, 8000kr rikare och på köpet med denna felfria runda fick vi en första SM-kvalrunda och skulle vi lyckas göra en till felfri 1.45m eller högre under maj-juni är det nog inte omöjligt att ni får se oss i SM på Sundbyholm i Augusti ;).

Här kommer en länk till Norran där det stod om oss efter helgen!

2016-05-23

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Jaaaaa, så himla glad – 2:a i 1.45m i Falun!