Lottaträningen idag och planering av vårens tävlingar med Quintus

Min blogg om hästhoppning och träning

Hello! I helgen har Lotta varit här och tränat oss och idag var det banhoppning. Det var två kombinationer i banan och det var skönt att få träna lite oxer räcke vilket hjälpte mig att förstå vilken snurr jag behöver ha på galoppen. Han hoppade så himla fint ut ur kombination nr 2 sen (den gråvita). Det finns hur mycket power och hopp som helst i den här killen och känslan när man får till det är obeskrivlig, det gäller bara för mig att kunna förvalta det! Är supernöjd med dagens träning och vi har tagit ett litet steg framåt igen. Nu satsar vi mot årets mål – att starta SM sista helgen i juli på Sundbyholm! (oh shit, jag sa det just haha!) Satt och kollade lite på tävlingar igår och framförallt i maj så blir det kanske två långresor (Sundbyholm och Norrköping) och sedan ska jag försöka klämma in Brunflo däremellan också eftersom jag gillar den tävlingen och att det i alla fall bara(!) är dryga 50 mil :O. Surt att bo i Norrland ibland.
Meen jag har ett leende på läpparna ändå efter helgen då jag känner att vi är på rätt spår och lagom till vår första riktiga tävling i Umeå sista helgen i mars så tänkte jag att vi ska vara i toppform :D
Vårens tävlingsplanering just nu med Quintus:
v 13: Umeå 130-140
v.15: Gävle 130-145
v 17: Sundbyholm (145 eller 150)
v.18 Brunflo (130-145)
v.20 SRK
v.21 Norrköping (140-150)
I juni och juli finns det inte lika mycket att åka på då jag ska försöka undvika grästävlingarna i år utan då fokuserar jag på få någon start med Lolly (min nylivna 4-åring). Men en till två tävlingar bör jag kunna hitta åt Quintus. Sundsvall v26 är ju tyvärr på gräs, men överväger att kanske åka på den då det är trevliga tävlingar eller att jag aknske åker till Bollnäs helgen innan då det står att det ka finnas upp till 1.45.

Med Ville tar jag det lite som det kommer, han är igångsatt nu och ska börja ridas lite mer som vanligt från nästa vecka, så han följer på tävlingarna dit jag kan åka över en dag (typ max till Gävle) och sedan får vi se hur jag gör med ev försäljning :O. Ikaros kommer jag nog att starta lite också beroende på när det passar Jessica, men han brukar ju inte följa på några långresor och Lolly är ju så bebis än, men hade väl planerat att hon skulle tävlingsdebutera på SRK v.20 så att hon får göra det utomhus och mer kort resväg och sedan göra kanske 4-6 st endagarstävlingar under året. Det kan ju räcka rätt bra för en 4 åring.

Och just det, här kommer filmen från dagens Lottakurs med Quintus!


Chattkonversationen är avslutad

2017-01-22

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Lottaträningen idag och planering av vårens tävlingar med Quintus