Mycket ha hänt sedan sist!

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej! Long time no seen som man säger. Jag är inte helt bekväm med min nya bärbara dator och nu när Robin har varit på intensivutbildning i Stockholm med sitt nya jobb sedan i januari har jag använt hans stationära dator istället och helt ärligt så har jag glömt inlogget till bloggen teknisk med bra minne som jag är… men på min bärbara dator var det visst förinställt, fast ser ju inte vad det är… nåja snart kommer han hem så då blir det ordning på grejerna!
NYTT som har hänt och helt fantastiska nyheter är att det nu står klart att vi kommer att BYGGA RIDHUS till sommaren och det beräknas stå klart 1/10 i år! :D Har jobbat för detta i 7-8 månader och är så glad att alla bitar börjar falla på plats. Detta innebär att jag kommer att jobba hemma på gården, med träningar, ridhusskötsel, inackorderingar och ev även någon utbildningshäst! Its a dream come true! Från att ha sagt at jag inte ville jobba med hästar så slutar vi ändå här, med det jag mest brinner för av allt! Att jag råkat dra på mig en kanditatexamen i miljövetenskap senaste åren ser jag som något som berikat mitt liv och utvecklat mig som människa och kanske får jag möjlighet att jobba med miljö också i liten skala i framtiden. Allt kan hända och jag är så glad att jag vågade satsa. Detta handlar inte om att vi egentligen “har råd” med detta utan mer om att OM man är villig att kämpa för något och tro på sin ide så går det mesta, det har inte varit en dans på rosor men helt ärligt, man lever bara en gång och finns det nån möjlighet att kunna leva sin dröm så tänker jag kämpa för den.

Hur som helst, ridhuset blir en isolerad stålhall från borga med ljusinsläpp/paneler på båda gavelspetsarna. Det blir att det är en stalldel på kortsidan med 5 boxar, varav 4 ska hyras ut och en ska vara till för de med ridhuskort som kommer med två hästar eller bara vill göra i ordning i en box. Det kommer även finnas spolspilta, sadelkammare och toalett. Ridhuset har yttermåtten 24*66m och ridmåtten/innermåtten kommer bli ca 22.5*60m, fullt tillräckligt för hoppträningar :). Som underlag blir det fibersand från De Grondslag, den ita färdigblandade varianten som är helt underbar att rida på. (samma underlag som t ex Sundbyholm och som använts på stora mästerskap) Ska det va så ska det va! Jag vil ha kvalite på det som är viktigt, jag behöver inte den lyxigaste boxinredningen och detaljerna, men det ska va funktionellt, bra mått och underlaget ska vara toppklass! Är helt enkelt less på att behöva träna på halvtaskiga underlag och hoppar man stora hinder är det viktigt att det är bra..

Något mer som är nytt är att jag sökte in till C-tränarutbildningen i höstas och kom in där så jag har redan varit ner på första utbildningsträffen på strömsholm och det är snart dags för nästa. Man för loggbok under året bland annat och ska följa A eller B tränare under 24 träningstimmar.Jag kommer givetvis att följa Lotta som är min tränare, men även Ted Nätterqvist in Luleå som jag tränat för ett par ggr under vintern och jag har även varit en sväng til Vindeln och föjt John Hickey under en dag. Mycket intressant och läroikt att stå på backen och fokusera på andra grejer än man gör när man är med och tränar själv.

Favorit i repris efter 140-vinst i somras! Den här känslan bara <3 när alla bitar faller på plats... instbild140srk_2016

2017-03-21

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Mycket ha hänt sedan sist!

  • ericacox

    Åh tack! Jaa, den möjligheten kommer absolut att finnas :D