Min blogg om hästhoppning och träning

Om mig

Jag är en tjej på 35 år som är uppvuxen i Skellefteå i Västerbotten och som sedan några år tillbaka bor på en hästgård 2 mil norr om Skellefteå. Efter några år boende i Piteå, i Norrbotten (8 mil norrut) så hamnade jag tillslut i Skellefteå igen tillsammans med min numera äkta hälft Robin, vi gifte oss i september 2013. Robin är från Norrköping och är ingen hästkille egentligen men gillar lantlivet och att hänga med mig på tävling och träffa folk. Tillsammans har vi våran lilla blandrashund Vicky, som är vår lilla bebis!

Jag älskar mina hästar, Robin och mitt liv. Det är mycket tävlingsresor (ungefär varannan helg under tävlingssäsongen) och jag är såklart överlycklig att Robin faktiskt också kan se det som semester. När jag inte tävlar brukar jag föröka koppla av, träffa lite kompisar och fika (jag älskar fika och kaffe latte). Jag älskar även att spela sällskapsspel, särskilt strategispel om de inte är alltför komplicerade och jag är en riktig tävlingsmänniska även där. Vi har en sommarstuga ca 2 mil härifrån vid kusten dit vi brukar åka över dagen på somrarna.

Jag har läst miljövetenskap de från 2013-2016 och tanken var att jag skulle hitta ett jobb inom det, men under min tid som arbetssökande undersökte jag möjligheterna att starta bygga och driva ett ridhus enbart för privatryttare här hemma på gåden, något som jag nu fått investeringsstöd för och vi kommer att börja bygga under juli månad (2017) och jag räknar med att kunna sälja ridhuskort senast från och med 1/11 2017 och hålla träninar hemma. Ridhuset kommer även att ha en stalldel med 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Totalt kommer det att finnas 10 hästplatser på gården och jag kommer att hyra ut några, men även ha möjlighet att ta in hästar på utbildning/försäljning. Tidigare i mitt liv har jag jobbat på bank, på bensinstation… ja och drivit företag med Robin. Min man Robin är utbildad programmerare och webbdesigner och det är han som har gjort min fina hemsida!

Ryttarbiografi
Jag började rida på ridskolan när jag var 7 år, åkte på ridläger från 10 års ålder. När jag var 12år fick jag min första egn häst – Kulltorps Fam, en C-ponny som var världens snällaste. Vi tävlade upp till LB hoppning med placeringar. Det året jag skulle fylla 16år var jag lite stor på min C-ponny, men ville inte börja rida stor häst ännu så jag köpte en maxad D-ponny. Miracle of Love, hon var jättefin och jag tränade och tävlde upp till Msv B innan jag föll för ponnystrecket. Vi hann vinna DM i både hoppning och dressyr och kom 3:a i Norrlandsmästerskapen. “Mirran såldes år 2000, och det var då jag köpte Lisel… som alltså bara var tre år då. Jag föll för Lisel och hur underbart hon löshoppade och så var hon snäll (åtminstone till en början) Jag fick kämpa ett tag med både skador och annat med henne men när vi väl kom igång så har det bara gått spikrakt uppåt och vi har tävlat med placering upp till 1.45m!… Jag har hunnit ha fler hästar parallellt med Lisel, Niurinda som är Villes mamma köptes 2002. 2005 föddes Ville, min egna uppfödning. 2005 köpte jag Second Decade och sålde Niurinda. “Svarten” var ingen lätt häst, men hon hoppade fantastiskt. Jag fick tillslut ordning på henne och vi tog lite placeringar i 1.20m. 2008 sålde jag Svarten och köpte Magic Destiny, som gick 1.20 då men som utvecklades och gick 1.40m hoppning och vann många 1.30m hoppningar. Tyvärr fick vi ta bort Maggan sommaren 2013 då hon drabbades av tarmvred. Efter Maggans bortgång åkte vi till Tyskland med min tränare Lotta för att hitta en ny stjärna och kom hem med Quintus 101 i augusti 2013! Quintus har visat sig bli min bästa häst hittills som jag har utbildat och nu tävlat upp till 1.50m med placering i 1.45m och är kvalade till senior SM genom felfria rundor i 1.45m. Ville har hunnit bli hela 12 år nu. Han har tävlat med placeringar upp till 1.30m med vinster och placeringar och är en riktig rosettplockare, trots att han har fått dras med en meniskskada i ett bakknä (är opererad för det) sedan 2013. Lisel fick gå till avelsboxen 2012 och fick ett fint föl e. Contant Q. Det blev ett stoföl, nu fyra år gammal som heter Costa Fortune. I februari 2014 såldes Lisel till hennes skötare Hannah som redan ridit och hjälpt till med henne i nästan 2 års tid men tyvärr dog Lisel  i kolik 2015.

Nu har jag alltså tre hästar: Costa va Deville, Quintus 101 och Costa Fortune (Lolly), läs mer om dem under hästar!

 

ABCqtpåj


Du är på sidan

Om mig