Min blogg om hästhoppning och träning

Quintus 101

Quintus kom till mig i slutet på augusti 2013. Han är född 2007 i Tyskland och hör till stamboken Westfahler. Han är efter en hingst som heter Quinta Real som är en KWPN och är efter Quite Easy – Caretino, morfar är en Westfahler som heter Weinberg.

Quintus är en mörkbrun valack ca 169cm i mankhöjd, men han ser betydligt större ut då man rider eftersom han är högrest. Han har lite hingstkaraktär och liknar Ville på flera sätt. Lite långsam att rida, väldigt snäll och lite busig… Han älskar att kasta omkring täcken och grimmor i stallet och är alltid social och busig. En riktig personlighet med glimten i ögat! Att rida känns han mycket större än han är, han har stoora gångarter med en fantastisk galopp med riktiga anlag för samling. Han har ett ordentligt tryck från backen när han hoppar och detta är en häst som jag verkligen tror kan gå hela vägen och etablera sig i svår klass. En riktig powerjumper är han! När jag köpte honom var han 6 år och hade hunnit tävla upp till 1.30m i Tyskland med felfria rundor.

Jag och Quintus har hunnit rida ihop oss i 2,5 tävlingssäsonger nu. Han passar verkligen min ridning och det känns som att vi har tagit ett stort kliv framåt detta år (2015) med många bra rundor med vinster upp till 1.40m och färdigkvalade till svår hopping (1.50m). Hans stora galopp tog ett tag och vänja sig vid men jag har aldrig ridit en häst som går är så välbalanserad i sig själv mellan hinder, redan som 6-åring! Trycket från backen liknar det Lisel alltid haft, men skillnaden är att han trycker ifrån som han gör och ändå är tillbaka i balans direkt och har en “bättre mun” än vad hon haft på hoppbanan… Är det nån häst som kommer att ta mig till svår klass (igen) så är det Quintus!

Mitt mål med honom 2016 är att debutera 1.50m när utesäsongen startar och att förhoppningsvis hinna rida 3.4 stycken och samla tillräckligt med rutin för att kunna starta minst en 1.50m inomhus under hösten 2016. Att starta något av kvalen i Volkswagen Grand Prix hade förstås också varit roligt!

 

ABCqtpåj