Quintus fick en hovböld, men Ville vann!

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej!
Den där planen med att vinna årets Norrlandsmästerskapet på helgens nationella hopptävlingar i Vännäs gick inte som planerat… Två dagar innan fick Quintus en konstig varböld ovanför ena bakhoven som sedan sprack och en massa var kom ut. Även fastän den öppnat sig så hade han ont av svullnaden så det blev ingen tävling. Ville fick följa istället och gjorde det med den äran. Första dagen kom vi 7:a, först ut i en 1.15m med runt 40 startande där det reds väldigt fort. Jag red ju nästan först i alla klasser med Ville eftersom vi ar efteranmälda så hade inte så mycket att gå på men red rätt fort i 1.15m tyckte jag själv och fick till en felfri runda. Sedan var det Ikaros tur i slutet av klassen och jag släppte på galoppen ordentligt, vilket gjorde att jag tyvärr inte fick honom att svänga tillräckligt tidigt på sista hindret för att ta hem segern, men det räckte ända till en 2:a plats ändå! På lördagen regnade det lite och blåste mycket, hindrena föll omkull titt som tätt vilket resulterade i ganska tittiga hästar. Ville petade ett räcke i 1.20n bara och var i övrigt fin, men känslan när man måste rida försiktigt på hindrena och hästen blir lite extra tittig för att allt svajar och folk håller i hinderstöden tills man är nån meter före och sedan smyger undan, var väl inte super. Ikaros gick i af till omhoppning, men i omhoppningen satsade jag och tyvärr rev han utsprånget ur kombinationen så det blev en 8:e plats (annars hade vi kommit tvåa). Sista dagen gick Ville 1.25m A:1a, han var kanonfin hela grunden och vi fick gå ut och vänta till omhoppning, väl där var vi först ut av 9 st och det var bara 5 placerade, förstod att jag skulle måste rida fort då 1.25 var ungdomarnas NM och det var flera unga ryttare bakom mig som jag förstod skulle rida riktigt fort. Så vi öste på, Ville och jag. Han var inte i en bom, superförsiktig och riktigt snabb. Tror det var en av de bästa rundorna vi gjort faktiskt. Och så himla härligt att det räckte hela vägen till seger i klassen sen! (med hela två sekunder). Ibland undrar jag varför jag säljer, han är ju helt fantastisk! *tår i ögat*.
Ikaros start slutade lite snopet. Fick ett nedslag på tvåan i 1.30m, sedan mitt i kombinationen så släppte ena tygeln :O, så det var bara att utgå. Som tur var fick jag ändå stopp på honom, men vill varna lite för de här populära tyglarna med inåtväda spänen, själva haken kan lossna från tygeln. Nu är Ikaros visserligen väldigt stark, men det är andra gången sådana tyglar gått sönder på honom!
Här kommer några bilder från helgen! foto Ville: Jessica Jonsson, foto Ikaros: Mye Nordlund.
ikaroshopp130ettan ikaroskollarbanan ville125 villearevarv villepris

2016-08-29

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Quintus fick en hovböld, men Ville vann!