Säsongsavslutning i Luleå 31/10

Min blogg om hästhoppning och träning

Hej! Och sorry för lite sen uppdatering från helgens tävling! Jag valde att avsluta säsongen genom att åka en dag till Luleå i lördags och starta 1.20m med Ville och 1.40m med Quintus. Och det gick ju helt strålande :D – båda hästarna vann sina klasser. Ville var ganska spänd och tittig inne i Luleås ridhus och stod emot lite mer än han gjort senaste tävlingarna, men hoppade samtidigt jättefint och kan inte minnas att han var i nån bom ens. I omhoppningen vände vi ändå hyfsat snävt (det går ju rätt bra att göra det när man inte har så mycket fart i landningarna haha) men trodde inte det skulle räcka till vinst. Vi var 4 st på samma sekund, men jag och Ville var snabbast :) – är riktigt glad över den vinsten, faktiskt bara hans andra seger i karriären även om har varit en riktig rosettplockare. Och att han kommit tillbaka efter skadan, blir starkare för varje tävling och kan avsluta säsongen med att vinna en 1.20m när jag vet att han är långt i från toppkondis/toppform är ju fantastiskt!
Med Quintus var jag först ut i 1.40m klassen som bara hade 4 starter, fast 2 av de andra som var med har ju ridit 1.50m med sina hästar så var ju ändå ganska tufft motstånd. Det var en teknisk bana med schyssta avstånd som inte var så maxad men där ändå hindren kom tight utan att man för den skull var tvungen att bryta rytmen. Så cred till banbyggaren där! Quintus hoppade fint felfritt i grundomgången, sen i omhoppningen fick vi ett snöpligt litet pet med bakbenen på ett räcke där jag vände innanför ett annat hinder i landningen så troligen svängde jag innan han var helt klar med språnget. Så 0+ 4 fel blev resultatet. Trodde inte det skulle räcka till vinst med tanke på vilka som red men det gjorde det – vi var enda ekipage till omhoppning och vann klassen :) – Så superavslutning på säsongen även med Quintus!

Jag kan säga att jag kollade TDB när jag kom hem och var väldigt sugen på att efteranmäla och åka till Strömsholms tävlingar helgen efter haha, de högre klasserna var ju inte fulla! Men nej – nu är det färdigtävlat för i år och vi ska träna hårt i vinter för att debutera svår hoppning nästa år istället! Jag är så peppad på att ta steget vidare upp och prova hoppa svår klass med Quintus nu :) quintuslulea

2015-11-04

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Säsongsavslutning i Luleå 31/10