SRK-tävlingen lör-sön!

Min blogg om hästhoppning och träning

Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3.
Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna nu och kan vända lite. Farten är det ju inget fel på han har väldigt vägvinnande galopp, men eftersom han blir så stark ibland så kan det vara svårt att få med honom runt. Jättenöjd i af, tror han va i max ett hinder. Sedan blev det en 1.35m för Quintan, skulle egentligen rida 1.40m men det var ju bara tre anmälda på lördagen och en strök sig pga väder och underlag. I af så var han fin i klassen men fick tyvärr ett ner ur oxer -två språng- räcke kombin där jag la lite för mkt ben ut oh han hann inte upp.
Söndag: Ikaros gick 1.20m accumulatorhoppning, ni vet en sån med jokerhinder i slutet på banan. Jag hoppades på en tredje seger men tyvärr petade han näst sista hindret. Synd! Hade räckt till en andraplats tidsmässigt annars. För övrigt var det den skummaste accuulator jag ridit, bara 7 hinder? Och det är ju inga kombinationer så det blir ju bara 7 språng. Har ridit massor med accumulator sedan ponnytiden och vad jag minns så har det alltid varit samma antal hinder (10 st)… Det var dock en som kollade upp det i TR och där står det 6-10 hinder så det var ju som det skulle, men kändes ju som att hoppa en halv bana…
Slutligen dags för höjdpunkten – Quintus 1.40m, det var en tidshoppning med bara 4 startande, jag var först ut och satte nollan på en bra tid, det blev en till felfri i klassen men hon red saktare så jag vann! – Jag tycker för övrigt vi är riktigt bra på A:0:or jag och Quintus, vi blir båda lite mer alerta när det går på tid direkt och detta blev 2016 års tredje seger i 1.40m och alla har varit i A:0or! Riktigt roligt att jag i princip alltid får med mig nån blågul hem när det är tävling på “hemmaplan” (rätt stad men fel klubb då)
Ville var ju egentligen anmäld till söndagen, men eftersom jag hade bokat in en provriding på honom på eftermiddagen så fick han stanna hemma…

Här kommer film från helgens segerrundor! ;)

2016-08-19

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 

Vår debut i 1.50m!Som jag skrev i förra inlägget så tog jag modet till mig och anmälde till 1.50m på Runsten! Första dagen blev det 1.45m som uppvärmning så gick hårt ut redan från början. Han var lite spänd och vi fick två ner (8 fel) och han hoppade väldigt spänt på stora vattnet – men han hoppade! :D. På lördagen dags för 1.50m debut och precis som dagen innan kom det små skurar till och från under

 


Kommentera inlägget - SRK-tävlingen lör-sön!