Tävling på SURF med Ville och Ikaros

Min blogg om hästhoppning och träning

ikarossurfpris
Som vanligt lite sen update, men i  helgen var jag ju på Södra Umeå RF och tävlade med Ville och Ikaros. Vädret var inte riktigt med oss och alla framhoppning/framridning flyttades in pga det blöta underlaget på framridningen. Tur i oturen så var SURFs nya tävlingsbana helt nyanlaggd (vilket oroade mig innan tävlingen då jag hört att den var lös/ inte hade satt sig än) Men i och med regnet som kom så packades sanden ihop bra när de sladdade och det blev väldigt bra dränering! Skönt! Ikaros var först att starta på lördagen i 1.10m, där vi tyvärr fick ett slarvpet på första hindret. Ville hoppade dubbelnolla i 1.20m där det endast var 7 starter (väldigt många som strök sig pga vädret). Jag red innanför överallt där det gick men tog inte framåtläge ur sväng utan höll honom ändå rätt kort. Detta resulterade ändå i en snabb tid, men de två efter red snabbare så vi hamnade trea och just utanför placcering tyvärr. På söndagen ändrade jag taktik med Ike i 1.10m och tog en kortare sväng på första hindret vilket tyvärr resulterade i att han missförstod mig och sprang på sidan istället, sedan hoppade vi resten felfritt. Ville gick 1.20m A:0 och höll samma korta vägar idag och galopperade på bra. Felfritt igen på en bra tid. Denna gång räckte det ända till seger i klassen och när Ikaros skulle starta (vi var sist ut) var jag och Ville fortfarande i ledning, både snabba och enda felfria. Gick inte in för att slå Villes tid med Ikaros då han lätt blir stark och svår att vända kort i landningarna utan la upp ett mittemellantempo och det blev en felfri ritt och vi kom 2:a. Slagen av mig själv med ca 10 sekunder :P. Så det blev ett kul avslut på helgen, som ändå började lite stolpe ut! Tyvärr hade jag ingen med mig som filmade klassen med Ville som han vann eftersom att Jessica var tvungen att göra  i ordning Ikaros då jag red Ville, men bjuder på en film på Villes runda på lördagen i 1.20 (filmad med mobil så tyvärr på lite långt håll) Och Ikaros 1.20-runda filmad med videokamera!

 

2016-06-23

ABCqtpåj


Mer om Costa va Deville

Villestatus!Nu var det ju ett tag sedan jag uppdaterade och jag tänkte berätta lite om tanken med Ville då jag fått några frågor om honom på sistone. Jag la ju ut Ville till salu i augusti och fick genast stor respons, det var så många som ville komma och prova att jag fick neka några till att börja med och valde några som lät bra. Jag har haft 6 provridningar på honom som alla har

 

En fantastisk helg med Ville i Hudik!Ja, det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Såret från Quintus hovböld blev till lymfangit och han fick inte följa tilll Hudik. Istället blev det Ville som fick åka de 50 milen ner till den nationella tävlingen. Det kändes lite skumt att åka så långt för att rida 120 och 130 när det fanns en regional tävling i Piteå (7 mil istället för 50) samma helg med de klasserna, men när jag anmälde

 

Villes runda 1.25m i Vännäs

 

Ville dressyrpassHej. Tänkte att jag kan dela gårdagens dressyrpass med Ville här också! Han är ju som jag tidigare berättat nu till salu och jag har ju bara hoppfilmer på honom så slängde ihop en liten dressyrfilm också. Blev visst hela 8 (!) minuter lång… Haha

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Videos från Brunflo och Falun!Eftersom jag bara lagt ut omhoppningen från Falun på facebook så bjuder jag på hela rundan nu samtidigt som  jag läger ut några av rundorna från Brunflo! Quintus vinst i 1.40m samt 1.45m klassen och även Villes 1.20m från första dagen då jag tyckte han hoppade väldigt bra och kom på 8:e plats. Falun 1.45m WR 2016-05-22: Brunflo 27-29/5:

 

Helgens tävling i Brunflo, ÖstersundHej! Återigen en bra tävlingshelg är över! Vi har haft riktigt trevligt i Brunflo där vi bodde på Scandic och hade lilla Vicky med oss som vanligt. Hästarna har hoppat bra och det blev bland annat en 1.40-seger för mig och Quintus på lördagen. Tyvärr fick vi två ner i söndagens 1.45m, men att vi kan ha stabila resultat på höjden trots att jag inte är jättenöjd med min ridning i den klassen känns ju

 


Kommentera inlägget - Tävling på SURF med Ville och Ikaros