Tävling SRK 29-30/10

Min blogg om hästhoppning och träning

Då var årets sista tävling till ända. Och den gick ju riktigt bra. På lördag och söndag startade jag Roddy och Ikaros och på söndag även Ville!
Lördagen började med en 1.10m och lagfinalen i div 2. Jag red då Josses Roddy som jag endast hoppat en gång inför tävlingen, men det kändes riktigt bra och han va felfri både grund och sedan omhoppningen som var efteråt A1:a och vi kom 3:a i klassen! I KDRFs lag hade vi 8+0+4+0 fel och det blev alltså totalt 4 fel och en tredjeplats efter Vännäs och SRK. Därefter red jag Ikaros i 1.20m. Han var lite stark och svårstyrd, men jag vände ganska snävt i omhoppningen och vi  fick ett ner i omhopp men på en väldigt bra tid. Eftersom det var bara en felfri i omhoppningen (av 16!) så kom vi tvåa i klassen. Så ibland lönar det sig att rida fort trots nedslag :).
På söndag så inledde jag med en 1.10m med Roddy, kändes riktigt bra ända tills den randiga muren, Vi låg bra och jag slappnade av lite, varpå han tittade till och pep på sidan och jag var inte med så jag gled av. Typiskt!
Sedan var det dags för Villes enda start i helgen, en 1.20m 2 faser. Vi var efteranmälda så var först ut och lika bra att rida fort då om man vill vinna! Det gjorde jag och Ville kändes riktigt taggad.. På sista hindret svängde han snabbare än jag tänkt då han tittade till på en blomma som jag skulle rida innanför (så det blev långt innanför haha). Eftersom han nästan alltid går till omhoppning så vet han att han ska svänga och ibland får man liksom hejda honom i grundomgången så han inte svänger i onödan XD. Så söt han är.. Hur som helst så räckte ritten hela vägen och vi vann klassen med 4 sekunder så det var ju toppen!
Länk till artikel i Norran
Bild på fina Räser-Ville efter en annan vinst (1.25 i Vännäs i augusti)
villepris

2016-10-31

ABCqtpåj


Mer om Om mig

Ingen tävling i helgen… (är man klantig så är man)Nä alltså förutom att ridhuset är fantastiskt att ha och att jag har fantastiska vänner som hjälper mig så har jag haft lite missflyt på sistonde. I januari lyckades jag snubbla med en vattenhink på stallgolvet och slå ut en tand och slå i ett knä så hårt att jag inte kunde rida på någon vecka. I helgen var det dags igen, flög av Ville på Lottaträningen och slog ut tanden igen och fick en

 

SÅ mycket har hänt!!Men hej alla ni som fortfarande kikar in här nu och då. Jag hoppas ni förstår vilket STORT projekt det är att bygga ridhus, det är helt sjukt! Jag har haft bokstavligen häcken full sedan jag drog igång detta projekt, men  mitt ridhus öppnade 1/11 för användande av ridhusdelen och stalldelen började användas den 1/12. Här har vi nu 6 boxar, spolspilta, sadelkammare och toalett. Vi har trapp upp till övervåningen (stalltaket) där det blir

 

Tävlingen i Norrköping – en olycka händer så lätt…Hej! Förra helgen var jag ju i norrköping och tävlade, tanken var att bara få ett par klasser till med rutin på lite svårare banor inför SM vecka 30. Helgen blev en riktig skithelg tävlingsmässigt, även om det såklart var trevligt att komma ner och träffa Robins förädrar som bor utanför Norrköping. Att åka 90 mil, men mellanlandning i Sundsvall för att det sedan skulle gå så pass dåligt känns ju såklart inte kul. Första

 

Artikel i Norran om ridhuset    Klicka HÄR för att komma till artikeln. Man behöver inloggning för att kunna läsa.

 

Skellefteå RK 19-21/5Jag ligger lite efter med mitt bloggande, men både Quintus och Lolly fick hoppa i skellefteå för två helger sedan. Lolly gjorde sina livs första starter, 90cm på fredag och 1m på lördag och hoppade felfritt i båda sina klasser – vilken stjärna! Eftersom det var regionalt på lördagen så var det med både titthinder som t ex vattenmatta och skärmar och en räcke – oxer kombination och hon var då så himla duktig och

 

Brunflo 6-7/5 – en till bra tävling…Förra helgen var vi ner till Brunflo (Östersund) och tävlade! Eftersom jag startat helgen innan i Sundbyholm så valde jag att bara starta två dagar i Brunflo. Återigen gorde Quintus en jättebra tävling då vi å lördagen inledde med felfritt och en andraplats i 1.40m bed A:0. I efterhand grämde jag mig lite över att jag inte öste på mer, men då jag red (i mitten på klassen var det ännu ingen felfri, så jag

 

Sundbyholm – En bra tävling!Lite sent publicerat inlägg som jag skrev efter Sundbyholmtävlingen för två veckor sedan men glömde publicera… Här kommer det! Det var så skönt att få starta utomhussäsongen och ännu bättre att få göra det på Sundbyholm, från och med nu min absoluta favorittävlingsplats! Hur konstigt det än kan låt för många så är det helt klart värt att köra de dryga 80 milen ner till Eskilstuna och Sundbyholmstravet för att tävla. Det är superbra underlag

 


Kommentera inlägget - Tävling SRK 29-30/10