Tävlingen i Vännäs

Min blogg om hästhoppning och träning

Helgen som var har vi varit på tävling i Vännäs! Jag tävlade alla tre hästarna, mina två egna (Quintus och Ville) samt även Jessicas häst Ikaros! På fredagen red jag Ikaros i 1.10m och kom 2:a efter Hanna Kemi (som står i mitt stall), var ganska nöjd bara med den bedriften eftersom Hanna rider sjukt snabbt i 1.10m ;). Quintus gick 1.30m, Accumulator. Det är en bedömning där man får poäng i stigande ordning för varje hinder och sista hindret är ett jokerhinder som ska vara lättrivet och 10cm högre än klassens höjd (1.40m då i detta fallet). Quintus hoppade fantastiskt, och i en snäv sväng till 5:ans oxer hoppade han mig ur sadeln så jag dunsade ner i sadeln igen och tappade helt fokus på nästa hinder för att jag började Skratta (ja, ni hörde rätt). Vad ska man göra liksom när hästen hoppar som en miljon och man glömmer hålla i sig. Skämmes! Det blev därför ett “stopp” på nästa hinder vilket gav 4 poängs avdrag men i övrigt full pott på hinder. Det räckte ändå till en 3:e plats i klassen då det bara var två som klarade jokerhindret inklusive alla andra hinder.
På lördagen gick först Ville 1.10m, pigg som tusan på framhoppningen och det blev ett ner i omhoppningen på banan. Ikaros hade också 4 fel i omhopp i 1.20m, red ganska snabbt och kom väl  2 utanför placering. Detta var första omgången i DM för Västerbotten. Quintus gick en 1.40m bed A:0 på lördagen och rev tyvärr första hindret då jag fick igång honom lite sent, men hoppade resten av banan helt fantastiskt fint – så jag var nöjd ändå!
På söndag startade dagen med en 1.30m med Ikaros i morgondimman, ett ner på hinder 2 i grunden får jag vara riktigt nöjd med, blev tyvärr korsgalopp där då han har lite svårt för skarpa högersvängar men hoppade sedan strålande. Och eftersom det bara var runt 10 med i DM och få nollor i klassen (bara en från Västerbotten före oss) så kom vi 2:a i DM! Vilken bonus! :D.
Dags för Quintus 1.40m (winning round) direkt efter, blev lite stressigt ut eftersom de skulle fota oss 3 medaljörer efter DM-prisutdelningen. Jag haffade Ellinor i ridhuset, som var snäll och galopperade Quintus åt mig medan jag gick banan så han hann värmas ordentligt :). Han var i af superfin i grunden och vi gick vidare till omhoppning. Med den nollan har vi också äntligen KVALAT TILL SVÅR KLASS (wihoooo). I omhoppningen blev det tyvärr ett nedslag på första, tror jag satte lite för mkt tryck på den oxern, han hoppade upp sig fint men tog ner bakbommen… efter det galopperade jag på ordentligt och fick till en bra tid på 4 fel. Skönt eftersom den innan mig hade 4 fel och det var 4 till omhopp men bara 3 placerade. (då visste jag att vi skulle få pris hur som). I slutändan var det bara Sandra som klarade omhoppningsbanan helt felfritt och jag och Quintus kom 2:a! Hade så fin känsla och är glad över den klassen! :D Avslutningsvis hoppade Ville 1.15m som var sista klassen. Felfritt men red långa vägar då jag tyckte han kändes lite stapplig i svängarna i slutet på banan, men vi grejade ändå en 6:e plats! Tyvärr var Ville lite öm i sin hov efteråt, han blev skodd i tisdags och var öm efter det men vi lyckades lösa det på fredagen genom att sko med sula och plasta fast skon på insidan där hans hov varit trasig, men efter klassen igår var han tyvärr öm i hoven så han får ta det lugnt någon dag nu. Ändå fantastiskt att han hoppade felfritt fastän han troligen kände av hoven i slutet på banan…
Puh, det var min långa summering. Här kommer några videos från helgen:

2015-08-24

ABCqtpåj


Mer om Quintus 101

God Jul!Hej hopp! På julafton blev det lite hoppning på KDRF med Hanna, vi var garanterat ensamma med att fira julaftonslunch där på hopptiden, men det är ju bara hopptid 4 timmar varje lördag och 1,5 timme på söndag (om man inte räknar en vardagkväll i veckan efter 21.30 då) så den tiden vill man ju använda. Övrigt tid är det för det mesta max 2 hinder som gäller. Satte upp en rak och en bruten

 

Förbannade Mugg!Jo, jag tänkte berätta hur det är med Quintus. Han var på hälsokoll på hästkliniken i Norr (i Boden) i måndags och precis som jag misstänkte så är det muggen som spökar.  Ska försöka dra historien hyftsat kort: För ca 2 månader sedan började det ju “välla ut” var genom huden vid kronranden på ena bakbenet. Vi trodde först att det var en hovböld men hittade inget riktigt utgångshål till en början fast när det

 

SRK-tävlingen lör-sön!Nu höll jag ju nästan på att glömma rapportera från dag 2 och 3. Lördag: Det var riktigt pissigt väder med regn på förmiddagen och banan var en enda vattensörja (det har för övrigt regnat på mer än hälfter av årets utetävlingar… man blir lite less!) Hoppade som planerat en 1.25m med Ikaros, och vi var dubbelnolla och vann klassen, idag IGEN :D kul att jag känner att jag får med honom bättre i svängarna

 

Videos från SundbyholmHär kommer film på fredagens 1.40m (tidshoppning) och 1.45m på lördagen!

 

Sundbyholm, längtar redan tillbakaVilken underbart fin tävling vi var på i helgen, så välordnat, fint underlag, bra mat, bra uppstallning, bra banor osv. För en liten stund så ångrar jag att jag inte är anmäld till SM på Sundbyholm om en och en halv vecka! Jag vill tillbaka. Och just på Sundbyholm hade jag verkligen velat rida mitt första SM! Men nu är beslutet taget, vi satsar på inomhus SM v46! Tills dess kommer vi att vara mer

 

Helgens tävling i Sundsvall!Vi har haft en härlig helg i Sundsvall! Hästarna har gjort två kanonrundor vardera av tre möjliga och fick tre rosetter med mig hem. Dessutom var Quintus felfri i 1.45m-klassen på lördag och i och med det har vi nu kvalat till senior-SM! Hur coolt är inte det!? Nu är det inte säkert att jag kommer att starta redan v 33 då utomhus-SM går i Sundbyholm, vi får se hur det går fram till dess

 

Klockren bild!Brunflo i maj: Jag och Quintus vänder upp mot sista hindret i omhoppningen, lång anridning och det gick undan efter denna sväng vill jag lova haha. Min fokuserade blick och hur han använder hela kroppen i vändningen <3.  Min powerjumper in action helt enkelt! – Love it! fotograf: Vera Holgén

 


Kommentera inlägget - Tävlingen i Vännäs